Minden sízőtől tudása legjavát várja a Magyar Sí Szövetség elnöke a csütörtökön kezdődő lausanne-i téli ifjúsági olimpián. Miklós Edit szerint fiataljaink olyan tapasztalatokat szerezhetnek ezen a multisport eseményen, melyek a későbbi világversenyeiken sikeres szerepléshez segíthetik őket. 

Január 9-22. között a svájci Lausanne-ban rendezik a III. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokat, melyen 1880 fiatal (15-18 éves) sportoló vesz részt, akik kvalifikációs rendszer alapján vívták ki az indulás jogát. A Magyar Sí Szövetség öt versenyzőt indíthat a játékokon. Elsőként két alpesi sízőnk áll rajthoz pénteken szuperóriás-műlesiklásban: Tóth Zita, aki a tavalyi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon műlesiklásban a 9. helyen végzett, valamint a nemzetközi serdülő versenyeken több alkalommal is dobogós helyezést szerző Trunk Tamás.

“Az ifi olimpián induló fiataljaink elé nem állítottunk elérhetetlen célokat. Összességében azt várjuk tőlük, hogy mindenki a legjobbját nyújtsa. Mindannyian tudják, hogy ez egy nagy lehetőség a tapasztalatszerzésre, melyet a későbbi pályafutásuk során kamatoztathatnak” - mondta Miklós Edit, a Magyar Sí Szövetség elnöke.

Versenyzőink a III. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon:

Tóth Zita - alpesi sí: műlesiklás, óriás-műlesiklás, szuperóriás-műlesiklás, alpesi kombináció, parallel vegyes csapat

Trunk Tamás - alpesi sí: műlesiklás, óriás-műlesiklás, szuperóriás-műlesiklás, alpesi kombináció, parallel vegyes csapat

Kocsik Eszter - sífutás: sprint, klasszik és cross

Molnár Flórián - síugrás: normál sánc, egyéni

Hoque Isbat Áron - szabad síelés: sí cross

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.