Először jutott döntőbe nyári biatlon vébén magyar sportoló!

A szuper-sprint versenyekkel megkezdte szereplését a nyári biatlon világbajnokág mezőnye a fehéroroszországi Minsk Raubichi pályán. Pénteken négy magyar versenyzőnek is szoríthattunk.

Szőcs Emőke szövetségi kapitány értékelte az első napot: 

„Mindegyik magyar versenyző a szuper sprint, a sprint és az üldözéses versenyen vesz részt a világbajnokságon. Ma a szuper sprint számban álltak rajthoz, és jó eredmények születtek. Főleg Gyallai Soma részéről, aki a kvalifikációból lövőhiba nélkül 19.-ként jutott be a döntőbe, ahol végül a 22. helyet szerezte meg. Ami a többi magyar teljesítményét illeti Pónya Sára 40. helyen végzett a junior lányok között. A két felnőtt férfi biatlonosunk közül Panyik Dávid a 44., Büki Ádám az 53. lett. Ez a versenyszám látványos és igzalmas, nagyon szeretjük. Először télen indultunk szuper sprintben, most kipróbáltuk a nyári változatát is.

Holnap rendezik a 6 km-es női, és 7,5 km-es férfi sprint számot. Most először vannak a távok ennyire lerövidítve, ugyanis korábban a női sprint 7,5 km, a férfi 10 km volt. Nagyon izgalmas lesz.  Várjuk a holnapi napot  is.”

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.