Hargitafürdőn egy versennyel köszöntötték Emőkét Tófalvi Éva társaságában. Mindkét sílövő befejezi pályafutását.
Szőcs Emőke 2011-től számos nemzetközi biatlon és sífutó versenyen képviselte a magyar színeket. Két olimpián is helytállt, előbb 2014-ben, Szocsiban biatlonosként indult, majd idén februárban a pjongcsangi téli olimpián sífutásban mérkőzött meg a világ legjobbjaival. A búcsú keserédes.

„Sajnos a versenyidény végén megbetegedtem, de most már jobban vagyok. Ez a szezon eléggé ingoványosnak mondható. Voltak nagyon jó versenyeim és értékelhetetlenek is. Összességében a lövészetem javult, és ennek nagyon örültem, mert ez egy elég komplikált és összetett feladat. Idén sífutásban és biatlonban is nagyon sok versenyen indultam. Próbáltam helyt állni és jó eredményeket hozni. Sajnos ez az a sport, ahol egyedül sem felkészülni, sem eredményesnek lenni nem lehet. Ugyanis nem volt biatlon edzőm, és a csapatunk csak néha tudott összeállni. A szövetség segített, amiben tudott és ezt köszönöm szépen! Remélem, majd én is tudom viszonozni. 
Bízom benne, hogy a jövőben a fiataljainkból tudunk egy ütős csapatot kovácsolni és motiválni őket. Szívesen részt veszek a fejlesztésükben.”

Szőcs Emőke Hargitafürdőről jelentkezett be élőben az M1 délelőtt című műsorában.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.