A Snowline zsinórban negyedik alkalommal végzett az élen a Magyar Kupa sorozatban. A siker hátteréről és az idei szezonra való felkészülésről beszéltünk Budai-Kovács Adrienn edzővel és Budai Balázs vezetőedzővel.

- Látszólag nem volt nehéz megvédeni a Magyar Kupa győztes címet. Minek köszönhető, hogy idén is a MK legeredményesebb csapata lettetek? 

Büszkék vagyunk a csapatunk versenyzőire és edzőire, hogy kitartó munkájuknak köszönhetően idén is megnyertük a Magyar Kupát. A sorozatnak idén sok állomása volt, így nyílt lehetőség az esetleg elhibázott versenyek kijavítására. A versenyszezon közben, mindig az adott kihívásra koncentrálunk és ezt mondjuk a versenyzőinknek is, hogy mindig az legyen a céljuk, hogy az éppen aktuális versenyen hozzák ki magukból a maximumot. Ha ez sikerül, akkor büszkék lehetnek magukra.  

- Változott-e valamiben a tavalyi felkészülésetek a korábbi évekéhez képest? Pl. többet voltatok havon, vagy speciálisan valamilyen fejlesztésre nagyobb fókusz került? 

Alapjában véve nem változott a tavalyi felkészülésünk a korábbi évekhez képest, de a 2021/22-es szezonban nagy hangsúlyt fektettünk a nyári felkészülésre a Mölltal gleccseren. A nyári szezonban nincs iskola, nem kell az edzések után a tanulással foglalkozni, így kevesebb a nyomás a gyerekeken. A nyár folyamán 30 edzésnapot biztosítottunk a csapatunk versenyzőinek. Az első táborokban teljesen visszamentünk az alapiskolához és így újra felépítettük a versenyzők mozgását. Ezek után kezdtük csak a pályasíelés csiszolását.

Új beruházásokat is végeztünk, vásároltunk egy időmérőt, illetve a szezon végén egy vadiúj mikrobuszt az egyesületnek.

- A csapat taglétszáma és a korosztályos összetétel mennyiben változott az utóbbi években?

 A taglétszámunk az elmúlt években folyamatosan bővült. A csapat korosztályos összetétele pedig állandó.

- Milyen edzésmunkát sikerült végezni az eddigi havas edzések alatt az idei felkészülési időszakban?

A 2022/23-as szezon megkezdésekor, a tavalyi évhez hasonlóan, nagy hangsúlyt szerettünk volna fektetni a nyári felkészülésre, de az időjárási körülmények sajnos ezt nem tették lehetővé. A nagyon meleg nyár miatt a gleccserek nagyon hamar leolvadtak. Idáig két sikeres edzőtáboron vagyunk túl. Az elsőt rögtön az iskola vége után szerveztük Kaprunba, a másodikat pedig a Hintertuxra. Így a gyerekek egyaránt tudtak készülni lapos, valamint meredek pályán, erősen jeges és puha havas körülmények között is.

- Mik a céljaitok a felkészülés következő időszakára és a szezonra?

Mi pozitívan állunk a jövőhöz, ideológiánk okán! A következő időszak kemény lesz a magyaroknak az ismert okokból - energia, üzemanyag, szállás, bérlet árak növekedése - kihívások elé állítanak mindenkit. Így még fontosabb, hogy sikerrel folytassuk azt az elvet, hogy minél több sí napot biztosítsunk a versenyzőinknek jó minőségben, továbbra is elérhető áron. Erre bázisaink és meglévő infrastruktúránk kiválóan alkalmas.

Meggyőződésünk, hogy a következő szezonban ez lesz a siker záloga!

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.