Az északi szakág sífutó utánpótlás sportolóinak lehetősége nyílik egy 7 napos edzőtáborban részt vennie, mely megvalósulásához a FIS (Nemzetközi Sí Szövetség) nyújt támogatói hozzájárulást egy sikeres pályázatot követően. Az edzőtábor július 11-18. között zajlik Mátraházán és környékén, így a helyszín adta lehetőségek garantálják a változatos és színes edzéseket, programokat.

A tábor célja elsősorban a sífutó sportági technika csiszolása, melyben nagy hangsúlyt kap majd a klasszikus, ún. diagonál technika elemeinek fejlesztése. Az edzőtáborban természetesen kondiedzéseket is végeznek majd a gyerekek, így a futó- és síroller tréningek mellett kerékpáros edzéseik is lesznek. 

Szőcs Emőke, a biatlon válogatott szövetségi kapitánya és Gál Ágota a gyöngyösi Honvéd Zalka SE edzője vezetik az edzőtábort, melynek megvalósult programjait fotók és rövid beszámolók segítségével követhetjük végig a Magyar Sí Szövetség Facebook oldalán.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.