Május utolsó vasárnapján lezajlott a 2021/2022-es szezonra felkészítő alapozás első száraz felmérője a felnőtt sífutók és biatlonisták számára. A felmérősorozat nyílt, így korlátozott számban nem válogatott versenyzők is részt vehettek a megmérettetésen. A sportolók 6 erőnléti és 2 állóképességi számban mérték össze magukat.  

„Pozitív meglepetés volt egy-két versenyző teljesítménye” - értékelt Kónya Bálint, sífutó szövetségi kapitány. „Még mindenki a felkészülés legelején jár. Több mint 4 hét pihenő után május elején indult az alapozás. Az első két hétben kicsit óvatosabbak voltunk, utána kezdődött a kemény munka. Így mondhatni, hogy jóformán csak 2 hét edzés volt a hátunk mögött. Az utolsó szám a talán legtöbb izgalmat kiváltó 3000m-es futás volt. Eddigre már 7 számon túlvoltunk. Fáradt izmokkal, és a 6 perces skierg felmérőnek köszönhetően, jelentős laktát szinttel álltak rajthoz válogatottaink. Érthető módon nem születtek űridők, de az én elvárásaimat ebben a számban mindenki picivel túlteljesítette.”

Milyen körülmények álltak rendelkezésre a felmérőn?

„Dr. Mile Lajos Elnökségi tag közreműködésének köszönhetően egy jól felszerelt sportcsarnok, számítógéppel és projektorral összekötött skiergek és a Ludovika Akadémia 400m-es rekortán pályája várta a résztvevőket. A hangulatra sem lehetett panasz: versenyzők lévén persze van egy egészséges rivalizálás, de ez csak ösztönzően hat. Aki éppen pihent az szurkolt a gyakorlatot végzőknek, utána meg ment az elismerő pacsizás. Ahogy ennek lennie kell. Főszervezőként lehet, elfogult vagyok, de szerintem nagyon jó sikerült a lebonyolítás.”

Milyen tapasztalatokat sikerült leszűrni az első megmérettetés után?

„Sajnos sérülések miatt nem volt teljes a létszám, és a jelenlévők közül sem tudott mindenki minden gyakorlatot végezni. Reméljük nemsokára mindenki 100%-os állapotban lesz, hiszen egy versenyzőnek fontos, hogy a hosszú, kizsigerelő versenyszezonra való felkészülést minőségben, becsülettel tudja végezni.”

Kik számára hirdettétek meg és milyen rendszerességgel lesznek megrendezve a felmérők?

„A felmérősorozat elsősorban a felnőtt sífutó és biatlon válogatott tagjainak lett újjáélesztve. A részvétel számukra kötelező. Rajtuk kívül azonban szívesen várunk minden válogatott aspiránst, vagy Masters versenyzőt. Sőt, ha esetleg a Szövetségen belül más sportágak képviselői is szívesen összemérnék magukat velünk, nagyon szívesen látnánk őket is. A következő alkalom június második felében lesz, a pontos dátummal majd még jelentkezem. ”

 

Rövidesen Szőcs Emőkével, a biatlon válogatott szövetségi kapitányával is közzéteszünk egy interjú, melyben a felmérő tapasztalatairól és a biatlon válogatott nyári terveiről számol be.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.