A finnországi Vuokattiban az év végére tervezték megrendezni a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, ám az Európai Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint elhalasztották a rendezvényt. Az EYOF időpontjának módosítását a Finn Olimpiai Bizottság és a vuokatti szervezők kérték a Bizottság elnökségétől, mely a kérést elfogadta.

A multisport-eseményt 2022. március 20–25. között rendezik meg a fiúk jégkorongviadalának kivételével: az egyedi döntés értelmében a fiúcsapatok az eredetileg tervezett 2021. december 12–17-i időpontban lépnek jégre.

A döntést a résztvevők egészségének megőrzésével, valamint a decemberihez képest optimálisabb hóviszonnyal indokolták, hiszen a skandináv országban márciusban jobbak a körülmények a sízők és a snowboardozók számára, illetve a szervezők a hóelőállítási költségen is spórolni tudnak.

Forrás: mob.hu, EYOF 2021

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.