Ma az óriás-műlesiklás futamait rendezte a síszövetség a Magyar Nemzetközi FIS Alpesi Síversenyen a liechtensteini Malbunban. A legjobb eredményt a magyarok közül Úry Bálint érte el, aki 53,6-s FIS pontjával a 8. helyezést érte el. A sikeresen lebonyolított versenynapot egy sérülést árnyékolta be: A Snowline sízője, Pál Krisztián eltörte a lábát, és kórházba került.

„Krisztián a pálya felső szakaszában a lécével beakadt az egyik kapuba, és olyan szerencsétlenül esett el, hogy eltört a lába. A körülményekhez képest jól van, a törött sípcsontját már meg is operálták. A legjobb ellátást kapja egy svájci kórházban, az az orvos kezeli, aki egykor Lindsey Vonn lábát is műtötte. Megindító volt, amikor az eredményhirdetésnél a sporttársak jobbulást kívántak neki” – tudósított a helyszínről Dr. Fürstner József, a Magyar Sí Szövetség elnöke.

A lányok mezőnyében Snowline sízője, Junia Brigitta és Kiss Anna Jázmin pontot javított, 103 pontjával Brigitta bizonyult a legeredményesebb magyar sízőnek a nők versenyében. Majtényi Hanna is helytállt. A junior világbajnokságon jól szereplő Tóth Zitának ezúttal nem sikerült célba érnie.

A fiúknál a Fullsport versenyzője, Úry Bálint 53,6-s FIS pontjával a 8. helyezést szerezte meg, közvetlenül mögötte Kékesi Márton végzett, akinek sikerült pontot javítania, csakúgy, mint Nagy Bencének. 

A pályát a meleg időjárás ellenére sikerült jól előkészíteni, sokat dolgoztak érte a magyar és helyi önkéntesek, Köszönet érte nekik!

Szerdán műlesiklással folytatódik a verseny.

A mai versenyek eredményei

A Magyar Nemzetközi FIS Alpesi Síverseny támogatói:
The Path Sport Management
Pick Szeged Zrt.
DORSUM Zrt

Fotó: Gáll Anna

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.