A 20. helyezést szerezte meg szlalomban Úry Bálint a Banskoban rendezett alpesi junior világbajnokságon. Ez az eredmény U18-s kategóriában a dobogó 2. fokára juttatta őt. Beszterczey Kristóf nem tudta megismételni tegnapi, GS-ban mutatott jó szereplését, kiesett az első futamban.

Úry Bálint ezzel az első napon óriás-műlesiklásban elért U18-as elsősége mellé egy ezüstérmet is begyűjtött műlesiklásban. A síző a következőket nyilatkozta a verseny után:

„Nagyon örülök az arany- és ezüstérmeknek. Azon a világkupa pályán versenyezhettünk, amin a sportág legjobbjai szoktak versenyezni, de 5 kapuval lejjebbről indítottak minket. De a pálya ugyanolyan minőségű, jeges és kemény volt. Sokat segített, hogy februárban versenyezhettem a felnőtt vébén is, mert a cortinai pályán hasonló a banskói.  Miután nyáron felbomlott a régi csapatunk, szerencsére egy új osztrák edzőhöz kerülhettem, Dietmar Thönihez, aki segítette a felkészülésemet a másik edzőmmel, Szepesi Bertolddal együtt. Ennek köszönhető, hogy sokat fejlődött a technikám, különösen óriás-műlesiklásban, de a rajtban is magabiztosabb vagyok. Az ifi vb-re időzítettük a csúcsformámat, aminek meg is lett az eredménye. Most hazamegyek és pihenek egy kicsit, majd újult erővel vágok neki a következő versenyekre. Jövőre olimpia, tudom, hogy csak kemény munka mellett tudom megvalósítani az álmaimat, hogy ott lehessek majd, de úgy gondolom, vannak esélyeim: a jó szereplés után jó pontok járnak, amivel könnyebb lehet kvalifikálnom.”

A Magyar Sí Szövetség nevében Dr. Fürstner József elnök gratulál Úry Bálintnak kiemelkedő eredményeihez:

„Nagyszerű eredményeket ért el Úry Bálint az ifjúsági világbajnokságon. Ez a siker részben az új vezetési stílus eredménye is. A többlet költségeket nem kímélve a síszövetség vezetősége lehetővé tette és finanszírozta, hogy Bálint saját edzővel, Szepesi Bertolddal mehessen ki a világbajnokságra. Azt gondoljuk, ennek is köszönhető ez a jó eredmény, persze amellett, hogy a klubedzőknek és a szülőknek is jelentős érdeme van abban, hogy ezek a remek eredmények megszülettek. Ha az utóbbi 10 évet nézzük ifi vébén 2012-ben Kékesi Mártonnak sikerült az U18-as kategória legjobbjának lennie, és 2016-ban ugyanebben a kategóriában Szőllős Barnabás a 3. lett. Örülünk, hogy Úry Bálint jóvoltából újra van dobogós, U18-as eredmény.”

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.