Sára Pónya megfutotta az olimpiai szintet a női 10 km szabadstílusú sífutó számban, a németországi Oberstdorfban rendezett Északisí- világbajnokságon. Ezzel Magyarország sífutásban egy női-, és egy férfi indulási joggal rendelkezik a 2022-es pekingi olimpiát. 

Válogatott sportolónk a múlt csütörtöki sprintversenyében elmaradt az áhított 300 ponton belüli eredménytől, de a kvalifikálta magát a mai főversenybe. Ezt követően átutazott az ausztriai Obertilliachba, ahol a hétvégén a junior biatlon-világbajnokságon versenyzett, majd visszatért az északi-vb-re, hogy harcoljon a kvótáért, és küzdelme eredményhez vezetett.

 

 Kónya Bálint a sífutók szövetségi kapitány a következőket mondta Sára sikere után:

„Meglett a kvóta, ami a legfontosabb. Ez volt az utolsó lehetőség, úgyhogy elég nagy volt a nyomás a Sárin, de sikerült. 81. lett, de ennél az eredménynél ő egy sokkal jobb futó, de az elmúlt 2-3 hónapban alig tudott edzeni térdproblémái miatt. Ennek fényében ez egy nagyon jó és bátor futás volt. Az, hogy a győztes Johaug ennyire elverte a mezőnyt, sokat rontott a pontokon. De a lényeg, hogy megvan. Meg annyit fűzök hozzá, hogy ha a Sári rendesen tud készülni, akkor ez a 300 pont olyan lett volna, mint a fiúknak, hogy szinte nem is kérdés, hogy meglesz-e. A sérülés miatt volt sok izgulni való. Edzőjével, Szőcs Emőkével jó munkát végeztek.

Gratulálunk!

Eredmények

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.