Kékesi Márton az alpesi világbajnokság 25. helyét szerző műlesikló nagyon örül az eredménynek, küzdelmes napon van túl. A következőképpen értékelt:

„Kihívás volt a pálya, ritkán szoktunk ilyen nehéz terepen sízni. Az első futamban úgy éreztem magam, mintha mélyvízbe dobtak volna. Próbáltam összeszedetten menni, és fogtam a sít, mert láttam, hogy előttem sokan kiestek. Ez egy biztonsági sízés volt. Tudtam, hogy a második futamban még javíthatok a technikámon és jobban is koncentráltam. De kellett a motiváció és a bíztatás is, mert nagy volt a stressz és a feszültség. Egy-két hiba becsúszott, ám összességében jól sikerült a menet, még élveztem is. Kimerített pszichésen és fizikailag is, de örültem, hogy sikerült kihozni magamból a maximumot. Külön köszönöm a csapattagoknak a szurkolást és a segítséget! Kiemelem Szepesi Bertold edzőt, aki ütögetéseivel tónusban tartotta az izmaimat a startban, Barta Csaba alpesi szakágvezetőt, aki szerintem a leghangosabban buzdított a pályán. A rehabilitáció nehéz pillanatai és minden egyes edzés megérte! A vébé előtt nem gondoltam, hogy oda tudok állni a rajthoz a hátfájásom miatt, de épp a vasárnapi műlesiklásra már csillapodott a fájdalom” - nyilatkozta Kékesi Márton.

A világbajnokságon nyolc magyar versenyző vett részt, a többségük tapasztalatszerzés céljából indult el, és mindegyikük helytállt.
Közülük hárman értek el helyezést:

Majtényi Hanna GS 43.
Dorultán Katalin SL 41.
Kékesi Márton SL 25.

Ifjúsági korú sízőink legközelebb a korosztályos világbajnokságon és az országos bajnokságon szerepelnek. 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.