Eddigi legjobb eredményét érte el a lengyelországi Zakopanéban rendezett Slavic Kupa sífutó versenyen a 15 kilométeres szabadstílusú versenyszámban Büki Ádám. A Miskolci Honvéd SE sportolója 139,81 FIS pontos eredményével több mint 70 pontot javított a korábbi rekordján, ami a 46. helyezést jelentette számára. Ezzel a teljesítménnyel ott lehet a 2021-es oberstdorfi sífutó világbajnokságon.

„Életem legjobb formájában érzem magam. Vannak napok, amikor ezt ki tudom hozni magamból és vannak napok, amikor nem sikerül. Ez most egy olyan nap volt, amikor azt mondom, hogy nagyjából sikerült. Utoljára 4 éve indultam olyan sífutó versenyen, ami relatíve jó pontot adott, és az akkori teljesítményemhez mérten jó formában is voltam. Ekkor 211 FIS pontot sikerült futni, ami azért nem egy túl nagy eredmény. Azóta persze elég sok minden változott. Ezúttal azt a célt tűztem ki magamnak, hogy mindenképp 200 FIS ponton belül legyek. Már csak azért is, mert ez a kvalifikációs szint a Magyar Sí Szövetség részéről a 2021-es sífutó világbajnokságra. Persze reménykedtem benne, hogy nem ezért kell majd küzdenem.

139,81 FIS ponttal életem eddigi legjobb eredményét értem el, aminek nagyon örültem, bár nem éreztem tökéletesnek a versenyt, mert technikailag a korábbi edzőtábor során sokkal jobban éreztem magam. A szezon első versenyére viszont azt hiszem nem nagyon kívánhattam volna jobb eredményt” – írta összefoglalójában Büki Ádám.

Ugyanezen a versenyen Kónya Ádám a 23. helyezést érte el 111 pontos eredményével, míg Lágler Kristóf a 60. lett 163 pontjával.

A sífutó vébé február 22-én kezdődik a németországi Oberstdorfban.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.