A felnőtt alpesi sí országos bajnokság futamait rendezte a Magyar Sí Szövetség csütörtökön és pénteken az ausztriai St. Lambrechtben. Az első versenynapon műlesiklásban, a másodikon óriás-műlesiklásban versenyeztek a sízők, és a két szám eredményei alapján összetett bajnokot is hirdettek.

Műlesiklásban a nőknél Hozmann Szonja (Procelero) lett a bajnok. A phjongcshangi téli olimpián is induló versenyző mögött Dorultán Katalin (Vasas SC), valamint Majtényi Hanna (Callberg SE) végzett a második és a harmadik helyen. A férfiaknál Nagy Bence (Rozmaring SE) szerezte meg a győzelmet, a dobogó második fokára Tausz András (Körte SE), a harmadikra Trunk Tamás (Rozmaring SE) léphetett fel.

Pénteken óriás-műlesiklásban álltak rajthoz sízőink. A nőknél Tóth Zita (Vasas SC) győzedelmeskedett Majtényi Hanna és Dorultán Katalin előtt. A műlesiklás bajnoka, Hozmann Szonja térdszalag húzódás miatt nem tudta teljesíteni az óriás-műlesiklás első futamát, így feladni kényszerült a versenyt.
A férfiaknál ezúttal is Nagy Bence érte el a legjobb időt, őt követte Tausz András és Maróty Mátyás (Körte SE).

A két versenyszám eredményei alapján összetettben országos bajnok Nagy Bence és Dorultán Katalin lett.

Az OB-n nem indult a pjongcsangi téli olimpia legeredményesebb magyar sízője, Kékesi Márton, miután januárban keresztszalag szakadást szenvedett egy versenyen.

 A pénteki felnőtt és ifjúsági versenyszámok jegyzőkönyvei hamarosan felkerülnek a versenyeredmények közé.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.