Jelentős esemény történt Belgrádban, ahol a biatlon sportág kongresszusán Szőcs Emőkét, a Magyar Sí Szövetség északi szakágának vezetőjét beválasztották a Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) technikai bizottságába. Ez a döntés nem csak Szőcs szakmai elismerését jelenti, hanem Magyarország számára is fontos lépés a nemzetközi biatlon világában.

 „Magyarország most komoly szerepet vállalhat a sportág nemzetközi vérkeringésében, hiszen a technikai bizottság felelős a biatlon versenyszabályainak felügyeletéért és a nemzetközi versenyek lebonyolításáért. Szőcs Emőke beválasztása egy olyan pozícióba, ahol komoly hatása lehet a sportág jövőjére, kiemelkedően fontos” - mondta Petrahn Barbara, a síszövetség főtitkára.

A Belgrádban tartott szavazáson a magyar delegáció mindent megtett a siker érdekében, a pozíció különösen jelentős, hiszen Szőcs Emőke nemcsak nőként, hanem az első magyar szakemberként vállal szerepet a technikai bizottságban, ami reményt ad a kisebb országoknak és a nők számára is, hogy vezető szerephez juthatnak a globális sportirányításban.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.