A Honvéd Zalka Máté Sportegyesület versenyzői a hétvégén csatlakoztak a szlovákok által rendezett Wiessmann Biatlon Kupához.

Egy régóta nem használt lőteret újítottak fel a szlovákok Králikyban a hadsereg és az állam segítségével, ahol a többszörös olimpiai bajnok Kuzmina is az edzéseit végzi. A 10 lőállással rendelkező kicsi lőtér nem csak Kuzmina edzéseit segíti, hanem a Dukla katonai sportegyesületet is. Ezúttal egy nagyon jól megrendezett versenyen vehettünk részt a helyszínen, ahol mondhatjuk, hogy a teljes szlovák válogatott ifjúsági és junior versenyzői rajthoz álltak. A Zalka válogatott sportolói közül nem sikerül mindenkinek eljönnie. Többen iskolai táborok, szóbeli érettségi miatt nem tudtak utazni, de a kerettagok közül Kis Benedek Márk, Besze Dániel, Nagy Vilmos, Besze Regina és a 2. Sportszázadba felvételt nyert Kovács Hunor is tudott versenyezni. Mindkét napon sprint számot rendeztek, ami mindeddig még nem volt, valószínűleg a lőtér adottságai miatt. Helyezések szempontjából a szombati napunk meglepően jól sikerült, a kezdőnek számító Besze Regina /2009/ 3. helyre tudott befutni, alig 1.31- es hátránnyal. Kis Benedek Márk, /2006 ,1,26.os hátrány/mind a jó futásának és 2 fekvő, valamint 1 álló hibájának köszönhetően szintén 3. helyet szerezte meg. Itt Szklenárik Márkus a YOG dobogósa végzett az első helyen.

Szombaton a Osrblie-i biatlon centrumban rolli edzést is tudtunk tartani, hiszen hamarosan itt lesz a válogatott utánpótlás tábor is.

A vasárnapi sprintre viszont leszakadt az ég. Egy ingoványos, saras pályán kellett bizonyítanunk. Itt a legjobb eredményt, 6. helyet /középmezőny/ szintén a kezdő Nagy Vilmos ért el, akit a szombati napon kizártak a versenyből pálya elhagyásért. Annak ellenére, hogy a szakadó esőben zajló versenyen gyengébb lövészeti eredmények születtek, a futó eredmények jobbak lettek. Ugyanabban a korcsoportban versenyző három magyar fiúnk nagy csatát vívtak, melynek végén Kunos László/2007/ a Vasas versenyzője érte el a legjobb helyezést, aki 1 lövéssel jobb volt Kis Benedek Márktól/2006/. Így Kunos a 7. helyezést szerezte meg. Legjobb lövészete Besze Dánielnek/2008/ volt fekve 1, állva 2 lő hibával.

A zalkásokon kívül részt vett a szombati versenyen Csikász Panna, a Vasas versenyzője, akit Édes János, a Panoráma SE  edzője irányított a lőtéren. Kiváló lövészetének köszönhetően (fekvő 1, álló 1. l.59. elmaradással) 7. helyen végzett.

Ugyancsak a már fent említett Vasas versenyző, Kunos László Gál Ágota irányításával teljesítette mindkét napot.

A háttérben tartottuk a kapcsolatot a klubunk tagjaival, Panyik Dáviddal, Pónya Sárával. Panaszkodtunk az időjárásra, a csúszós hideg esőre. Meg is jött a válasz tőlük: Minden idő ideális, ha kemény vagy!

Szerző: Gál Ágota

 

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.