Mozgalmasan indult az 55. Nemzetközi Síkongresszus előtti nap az izlandi Reykjavikban. A FIS Tanácsa határozott a Kongresszus által megszavazandó javaslatokról, és hozott néhány fontosabb döntést, egyebek mellett kijelölte a FIS világbajnokság leendő házigazdáit is: a FIS alpesi sí-világbajnokságnak 2029-ben a norvégiai Narvik, míg 2031-ban az olaszországi Val Gardena adhat otthont.

Az alpesi sí-világbajnokság lebonyolítására három kiváló aspiráns pályázott, ezért döntött úgy a Tanács, hogy két verseny esetében ítéli oda a rendezési jogot.

Lahti (FIN) jelölése a 2029-es FIS északi sí-világbajnokság megrendezésére nem felelt meg a kinevezéshez szükséges követelmények egy részének, ezért 30 napot kaptak a finnek arra, hogy benyújtsák újbóli jelentkezésüket a FIS Tanácsának.

Napirendjének részeként a Tanács a 2027-es FIS ParaAlpesi Sí Világbajnokság házigazdáját, Tignest (FRA) kitüntetésben részesítette.

A 2028-as FIS Games kapcsán, melyre a svájci jelölt Engadine/St. Moritz, a FIS Tanácsa úgy határozott, hogy elhalasztja az odaítélés folyamatát.

Miután megvitatták az egyes szakágak megfelelő bizottságai által a FIS tavaszi ülésein a szlovéniai Portorozban benyújtott javaslatokat, a Tanács jóváhagyta a 2024/25-ös szezon végleges naptárát is. A versenyszezon október 26-án a világkupa nyitó futamaival startol az ausztriai Söldenben. A teljes naptár itt elérhető. 

A Magyar Sí Szövetség képviseletében Petrahn Barbara főtitkár, Dr. Fürstner József elnök és Dr. Vámos Attila alelnök vesz részt a tanácskozásokon, melyek során alkalom nyílt arra is, hogy a FIS elnökével, Johan Eliasch-sal is egyeztessenek.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.