Kovács Gedeon és szeretett testvére, Barna élete egészen kiskoruktól összekapcsolódtak a síeléssel édesapjuk révén. A szárnybontogatás után mindketten a Budapesti Honvéd síszakosztályának tagjai, versenyzői lettek. 1979-ben alapították meg a Rozmaring Sportegyesületet, amely azóta is a magyar alpesi sísport meghatározó műhelye. Kivételesen hosszú alpesi sízői pályája utolsó éveiben síedzői diplomát szerzett a TF-en és szerepet vállalt a magyarországi síoktatás és oktatóképzés beindításában.

A több mint 40 éves Rozmaring virágzása alatt számos válogatott versenyzőt neveltek, versenyzői éveken át uralták a magyar alpesi sísportot – a legjobbak olimpiákon, világversenyeken képviselték Magyarországot. Mindez idő alatt a Rozmaring SE versenyzői irigylésre méltó összetartó közösséget alkottak, amelynek alapja az a példamutató sziklaszilárd értékrend, és sajátos humor, amit Gede képviselt és átadott. Tevékenységét mindvégig az önzetlenség és a józanság jellemezte, a magyar sísport viharos időszakai alatt is a mértékadó, higgadt véleményét sokan igazodási pontnak tekintették. A mai napig naprakész az eredményekkel kapcsolatban, lassan 20 éve a Rozmaring szervezi a versenyszezon első 2 napos versenyét és aktívan segíti a klubot.

 

Isten éltessen Gede jó egészségben és szeretetben!

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.