Egy vadonatúj biatlon központot avathat fel a korosztályos Európa-bajnokság mezőnye Jakuszycében, ahol a magyar fiatalon már a múlt hétvégén bemutatkoztak egy junior IBU Kupán, melynek ugyancsak a lengyelországi biatlon centrum volt a helyszíne. Gál Ágota tudósított.

„Nagyon rövid pihenővel az ifjúsági olimpia után az utánpótlás biatlon válogatott csapat 3 fiú és 1 lány versenyzővel részt vett a lengyelországi Jakuszycében megrendezett 3. IBU Kupán. Mind a 3 versenyt szakadó esőben bonyolították le, ami fizikálisan nagy erőpróbának bizonyult a csapattagok számára. A 15km-es verseny Bozóki Laurának és Kis Benedek Márknak sikerült legjobban, ezáltal a nemzeti rangsorban előrébb tudtunk kerülni. A csapat kiegészülve a sífutó vb-ről átutazó Kunos Lászlóval és Gaál Dórával a junior biatlon Európa-bajnokságon versenyeznek a tőlük 3 évvel idősebbek között. Sajnos az EB-n a hosszabb távú versenyszámot ma az esőzés és a nagy szél miatt holnapra halasztották. Egyébként az Európa-bajnokságot egy új biatlon központban rendezik, amely a legmodernebb felszereltségű. A rendezők mindent elkövetnek, hogy holnap zökkenőmentesen le tudják bonyolítani a versenyt”.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.