A serdülő válogatott január 26-27. között Csehországban a 62. Ricky nemzetközi alpesi síversenyen járt, mely a legrégebbi korosztályos viadal. Magyar csapat az elmúlt évtizedben nem vett részt rajta. 

A verseny előtt egy nappal hivatalos edzést tartottak, és mindkét technikai számban lehetőség nyílt a tréningre. Mindezt nagyon jól szervezett formában biztosította a rendezőség.

A magyar csapat 7 versenyzővel érkezett, akiket két edző, Budai Balázs és Hoque Isbat kísért el:
U14: Pecsenka Sára, Lovas Réka, Gödri Tamás, Gödri Miklós,
U16: Molnár Zara, Kóka Ádám, Gereben Marcell

Mindenkit magával ragadott a verseny hangulata, miután a rendezők igyekeztek az alpesi sí világkupát megvalósítani kicsiben. Például kihelyeztek egy nagy széket, melyre a futamban éppen vezető gyerek ülhetett, és óriás kivetítőkön lehetett követni a történéseket, ez fantasztikus élményt jelentett mindenkinek. 

A megnyitó sem volt mindennapi, a szervezők valamennyi résztvevő nemzeti csapattól kértek bevonuló zenét, és a felkonferáláskor egy, az országra jellemző tárgyat vagy hírességet emeltek ki. Esetünkben a Rubik kockát említették meg.

Ami a versenyt illeti az első napon az időjárási körülmények nem alakultak ideálisan, kora délután eleredt az eső és sűrű köd szállt a pályára. Épp az óriás-műlesiklásra romlott el az idő. A következő versenynapon a szlalomra már javultak a körülmények. 

Csapatunk két legjobb eredménye közül egy 4. helyezés Pecsenka Sári nevéhez fűződik, míg a fiúknál Gödri Miki az 5. helyen végzett. Mindkét sízőnk szlalomban érte el ezeket a kiemelkedő eredményeket. De nézzük a teljes csapat eredményeit:

Óriás-műlesiklás:
Pecsenka Sára 11. hely
Lovas Réka kiesett az utolsó előtti kapunál
Molnár Zara 20. hely
Gödri Tamás 9. hely, 3 másodpercre volt az elsőtől, ami remek eredmény
Gödri Miklós kiesett.
Mindkét kiesőnk nagyon szép, bevállalós menetet ment.

Gereben Marcell hozta a tőle elvárt eredményt.
Kóka Ádám a hibája ellenére egy jó első menetet produkált.

Szlalom:
Pecsenka Sára 4. lett.
Lovas Réka a 8.helyen végzett a 23 fős mezőnyben, ami kiemelkedő eredmény, mert ő még kicsi a korosztályában.
Gödri Miklós 5. lett, a 10. helyről jött fel a fordítás után.
Gödri Tamás az első futamban az 5. helyen állt, a másodikban elizgulta, és kiesett.
Az U16-os versenyzők számára a pálya tűzése nem volt egyszerű, több kihívás elé állította a mezőnyt. Molnár Zara és Kóka Ádám is kiesett. Gereben Marci 17. lett, és a középmezőnyben zárt. Vagyis tudásának megfelelően szerepelt, stabilan hozta a tőle elvárható teljesítményt.

A gyerekek feltöltődve jöttek haza Csehországból, és vasárnap már folytatták is a versenyzést a Magyar Kupa Kovács Barna emlékversenyen.

Azóta a csapat ismét tovább utazott, hiszen február 2-3. között az Alpecimbra FIS serdülő versenyen állnak rajthoz.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.