Sífutó család tagjaként Holló Martin számára nem jelentett nagy fejtörést, hogy melyik sportágat válassza magának. A Vasas sportolójának élete az utóbbi időben több olimpia körül is forog. A YOG mellett ugyanis matematikából is „ötkarikás játékokra” készül.

Mikor kezdtél el versenyszerűen síelni?

Óvodás korom óta síelek, mivel sífutó családba születtem bele, nálunk ez volt természetes. 6 éves korom óta rendszeresen elindulok versenyeken is.

Mi volt az eddigi legnagyobb élményed sportágadban?

A sífutás számomra mindig élmény és a jó társaság csak fokozza ezt. Konkrét élményt nem tudok kiemelni sífutásban, de biatlonban igen: ez a nyári biatlon világbajnokság megtekintése volt Szlovákiában, Osrblie-ben. Azt gondolom, hogy a YOG lesz az eddigi legnagyobb élményem, izgatottan várom.

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb, és miért?

Büszke vagyok a számtalan országos bajnoki címemre, de a legjobb érzés, amikor nemzetközi versenyen tudok felállni a dobogóra. Ez néhány alkalommal Szlovákiában sikerült is már.  Illetve, amikor a magyar „menőket” pár másodpercre meg tudom közelíteni, például a Palócringen rendezett FIS sprintversenyen. Ezek számomra biztató eredmények a jövőre nézve.

Ki a példaképed és miért? Ha nincs példaképed, akkor szakágadban kinek az eredményei vagy tulajdonságai vagy edzésmunkája lehet jó példa előtted?

A példaképeim a nagypapám és az édesapám. Mindketten kijutottak sífutóként téli olimpiára, ebben is szeretnék a nyomdokaikba lépni. De, ami miatt különösen felnézek rájuk, hogy munka mellett sem szakadtak el a sporttól, sőt, amikor csak tehetik, hódolnak sífutó szenvedélyüknek. Ők tényleg szeretik ezt a sportot. A nagypapám 80 éves, és a mai napig lécre áll, a legutóbb például egy 25 km-es sífutó versenyen futott, ahol a dobogó legfelső fokán végzett. Ez az igazi szenvedély. 

Mi az erősséged?

Az erős akarat, és hogy ki tudom hajtani magam.

Milyen versenyszámokban indulsz a YOG-on?

Egy 7,5 km classic és egy 1,2 km skating sprint versenyszámokban versenyzek az ifjúsági olimpián.

Milyen elvárásaid vannak magaddal szemben a YOG-os szereplést illetően?

A tisztes helytállás lehet realitás számomra, de mindenképpen szeretném kihozni magamból a maximumot. A többiek eddigi eredményeit elnézve talán a mezőny 10%-át tudom megelőzni.

Mik a céljaid a jövőben a sportágadban?

Szeretnék kijutni a téli olimpiára.

Kiknek köszönheted az eddig elért eredményeidet?

A családomnak, különösen a nagypapámnak és az édesapámnak, akik a legnagyobb támogatóim és az edzőim is egyben.

Hobbid, kiegészítő sportod van-e, és ha igen, mi az?

A legfontosabb hobbim a matematika, napi több órát töltök matekozással, valójában matekból is az olimpiára készülök. (International Mathematical Olympiad, illetve Middle European Mathematical Olympiad).

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.