Csaknem 6 év után ismét sikerült magyar sportolónak pontszerző helyen végeznie az alpesi sízők Európa Kupájában. Tóth Zita ugyanis a 3 EK-pontot érő 28. helyen végzett műlesiklásban az ausztriai Hippach-ban rendezett versenyen. Ugyanez a bravúr legutóbb szintén műlesiklásban Samsal Dalibornak sikerült 2018 márciusában a férfiaknál, míg a nőknél Miklós Editnek lesiklásban, 2016-ban.

Tóth Zita 48-as rajtszámmal indult az első futamban, és magabiztos sízéssel a 28. helyig sikerült előre lépnie. A második futamot is nagyobb hiba nélkül hozta, de javítani nem tudott a helyezésén. A Vasas sízője mai teljesítményével élete első pontjainak örülhetett az Európa Kupában.

„Nagyon örülünk Zita pontszerző szereplésének, és még csak a szezon elején tartunk. Látszik, hogy a kitartó munkájának meglett az eredménye. Lépésről lépésre, tudatosan halad, fejlődik és a Magyar Sí Szövetség továbbra is segíti őt céljai elérésében” – mondta Petrahn Barbara, a síszövetség főtitkára.

„Az idei cél elsősorban az volt, hogy összejöjjön a pontszerzés az Európa Kupában, és ez sikerült Zitának. Ez az eredmény a következő versenyekhez és a világkupás szerepléseihez is önbizalmat adhat számára” – nyilatkozta Szepesi Bertold, szövetségi kapitány.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.