Berecz Béla sportolói élete évtizedeken át az evezős sporthoz kötődött, előbb versenyzőként, majd edzőként tevékenykedett. A sízés és a hegyek fiatal felnőtt kora óta fontos szerepet töltöttek be az életében. 

A hegyek szeretetének népszerűsítését már a 80-as évektől aktívan alakította, többek között cége, a Start-Budatravel utazási iroda által, amely síutakat szervezett. Lányait Diánát, Annát és Rékát egészen kiskorukban megtanította sízni, majd a 90-es évektől az alpesi sí versenyzést választották, és Béla ekkortól aktív részese lett a hazai sísportnak. Nagy büszkeséggel töltötte el, hogy gyermekei világbajnokságokon is indultak, középső lánya Anna kijutott és szépen helytállt a vancouveri és a szocsi téli olimpián is. 


2012-ben Schäffer Jani bácsitól átvette és aktívan szervezte az alpesi sí és a sífutó diákolimpia versenyeit egészen 2020-ig, de több alkalommal segédkezett a Magyar Bajnokságokon is. Az alpesi sí Magyar Kupa elindítása az ő ötlete volt, nagy örömmel és lelkesedéssel szervezte meg évről évre a sorozatot. Rengeteg önkéntes munkával segítette a hazai sísportot, mindig minden feladatot, helyzetet megoldott, a síversenyeken mindenkinek készségesen segített.


2023. november 16-án családja körében távozott. 


Őszinte részvétünk a családnak!

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.