Jelenleg 30 fiatal magyar sportoló részvétele várható a 2024. évi YOG-on, ebből 8-an a Magyar Sí Szövetség sportolói. További kvóták megszerzésére még van lehetőségünk, így az eddigi egyik legnagyobb létszámmal lehetünk majd jelen az utánpótlás legjelentősebb eseményén.

Konzultációsorozat indult a téli ifjúsági olimpia jegyében a Magyar Olimpiai Bizottság szervezésében. A megbeszéléseken a sportszakmai kérdések mellett a szervezési, logisztikai aktualitások kerültek még fókuszba az 5 téli sportág képviselőinek részvételével. A Magyar Sí Szövetséget Petrahn Barbara, Szőcs Emőke, Vágó Balázs, Szepesi Bertold és Székely Zoltán képviselte. Sportolóink várhatóan alpesi síben, sífutásban, biatlonban és sí cross-ban vesznek részt a YOG-on 2024-ben Gangwonban. A Team Hungary fogadalomtételére a tervek szerint január 10-én, a sportesemény megnyitóra január 19-én, a záróünnepségre február 1-jén kerül sor.

„Büszke vagyok arra a munkára, amit a fiatalok és edzőik végeznek, láthatóan elindult egy pozitív tendencia a hazai sísportban. A szakmai munka es együttműködés jól halad. Köszönöm az edzők munkáját!” – mondta Petrahn Barbara, főtitkár.

A megbeszélésről szóló teljes beszámoló itt elérhető.

 Kép: Szalmás Péter/MOB

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.