Válogatott sízőnk, Tóth Zita az Alpesi Sí Világkupában teszi próbára magát a hétvégén a finnországi Leviben, ahol műlesiklásban áll rajthoz. 2022 januárja után először indul az alpesi sízők legszínvonalasabb versenysorozatában.

A Vasas sportolója első éves felnőtt versenyzőként áll rajthoz az alpesi sízők hétvégi világkupa futamain műlesiklásban. Legutóbb 2022 januárjában a sorozat zágrábi állomásán indult, de az utóbbi szezonban szintén rajthoz állt az Európa Kupa futamain.

A pekingi téli olimpián is részt vevő sportolónk most a Világ- és Európakupa futamokra koncentrál, mivel a szakágban nem rendeznek ebben a szezonban felnőtt világbajnokságot.

„Zitának ebben a versenyidényben a felnőtt mezőnyben a rutinszerzés a fő célja, de szlalomban akár a világkupa pont is elérhető. Azt várjuk tőle, hogy szintet lépjen mind a technikáját, mind a versenyzését illetően. Már október 30. óta Leviben tartózkodik, és több csapattal készülhetett a világkupa pályán. Nagyon motivált szezonbeli első versenye előtt, és elégedett a körülményekkel. Edzőjével, Dietmar Thönivel egyeztettem, elmondása szerint fizikálisan és technikailag is jó formában van versenyzőnk” – mondta Szepesi Bertold, az alpesi szakág szövetségi kapitánya.

„Tóth Zita sokat fejlődött a technikai számokban az elmúlt években, bízunk benne, hogy tudatossága és kitartása meghozza majd a jó eredményt a felnőtt mezőnyben is. Kiváló szakemberekből álló stáb segíti felkészülése során, hogy sikerrel vegye a kihívásokat és stabil tagja legyen az egyébként nagyon erős női világkupa mezőnynek; ezzel újra magasan jegyzett alpesi sí versenyzője lehet Magyarországnak. A hétvégén a Leviben megrendezésre kerülő világkupa versenyen szurkolhatunk neki” – nyilatkozta Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára.


FIS Alpesi sí Világkupa, Levi, Női műlesiklás programja:

November 11. szombat - első futam: 10:00, második futam: 13:00
November 12. vasárnap - első futam: 10:00, második futam: 13:00

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.