Ma töltötte be 80. életévét Miki bácsi. A Vasas SC egykori sikeres versenyzője, majd sífutó- és biatlonedzője, sportvezetője számtalan elismerésben részesült már, legutóbb májusban a síszövetségtől megkapta a Szabó Zoltán díjat az utánpótlássportban és tömegsportban végzett munkájáért.

„Miklós sikeres szakmai pályafutása, kimeríthetetlen energiája és végtelen türelme sokunk számára példaértékű. Születésnapja alkalmából a szövetség nevében nagyon jó egészséget és a sípályákon még sok kellemes élményt kívánunk neki!” – mondta Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára.

Holló Miklós sífutóként résztvett 1968-ban a Grenoble-i Téli Olimpián, de több világbajnokságon és világkupa versenyen is rajthoz állt. Az aktív sportolói évek után sífutó- és biatlonedzőként, végül sportvezetőként tevékenykedett, és dolgozik a mai napig. Rosivall Zoltánnal együtt sok válogatott versenyzőt neveltek ki, és sportvezetőként további 3 olimpián is ott lehetett. Számos hazai sífutó, biatlon- és síroller verseny megrendezése fűződik a nevéhez.

A versenyzéssel a mai napig nem hagyott föl. Amikor ideje engedte, többször részt vett a WORLDLOPPET sífutó versenyeken. A Marcialonga WL 75 km-es távját is többször sikeresen teljesítette. Legutóbb márciusban a Bieg Piastow lengyelországi 25 km-es klasszikus stílusú sífutó számban az M80 kategória 25 km-es versenyt megnyerte.


Boldog születésnapot kívánunk neki!

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.