Különleges szakmai napon vett részt a Puskás Arénában az a több száz sportoló, akik bekerültek a legkiválóbb fiatal sportolókat támogató Héraklész programba. A fiatalok a sportági szövetségek ajánlása alapján lehetnek részesei az idén megújuló Héraklész Programnak, amelyet a sportért felelős államtitkárság háttérintézménye, a Nemzeti Sportügynökség felügyel. A 2001-ben indult program célja a kezdetek óta az utánpótlás-nevelés támogatása, hogy segítsen a legjobb fiatal sportolóknak eljutni a csúcsra. Az ifjú sportolók a rendezvényen a hazai sportirányítás vezetőivel találkoztak.

A Héraklész program idei megújításának köszönhetően az eddigi 20 helyett immár 37 sportág kiemelkedő tehetségeinek nyújt támogatást. A programban résztvevő 900 sportolónak nemcsak a felkészülését segítik központilag, a kibővített sportegészségügyi és sportanalitikai támogatásnak köszönhetően immár a felnőttekhez hasonló háttér áll majd rendelkezésükre a sérülések megelőzésére és az esetleges rehabilitációra. Emellett automatikusan sportolói biztosítást is kapnak, továbbá folyamatosan frissülő online oktatási anyagok segítik majd őket olyan fontos témákban, mint a dietetika vagy a doppingellenes program – tájékoztatott az MTI.

A Magyar Sí Szövetség sportolói közül tízen kerültek be a programba:

Úry Bálint

Trunk Tamás

Hozmann Rudolf

Bányai Attila

Tóth Zita

Körtvélyessy Dóra

Bozóki Laura

Szőllős Dániel

Bere Larissza Vanda

Holló Martin

A program résztvevőinek egy nagyszerű élményben is részük volt, a Héraklész szakmai napon ugyanis együtt szurkolhattak az atlétáknak a Budapesti Atlétikai Világbajnokságon.

Íme, a szakmai napról szóló kisfilm. Forrás: NSÜ Zrt. #héraklész”

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.