A Déli féltekén folytatott intenzív havas felkészülés részeként Úry Bálint válogatott, olimpiai kerettag még ifjúsági korú alpesi síversenyzőnk részt vett az Ausztrál/Új-Zéland kupán. Az ANC (Australian-New Zealand Cup), egy kontinentális kupa sorozat (csak úgy, mint az igen rangos Európa Kupa), ami a világkupa után a legrangosabb megmérettetés az alpesi síben. Itt Bálint óriás-műlesiklásban mind a két nap a top15-ben végzett, mindkétszer a 12. helyen és mind a két nap megnyerte az U21-es kategóriát olyan versenyzők előtt, mint a nagy tehetségnek kikiáltott osztrák Fabio Walch.

A műlesikló verseny első napján folytatta „jó szokását” és ismét egy top15-ös helyezést ért el, a 13. helyen végzett, mellyel a legjobb magyar férfi műlesikló világranglista pontot szerezte, átlépve a lélektani 30-as határt (26,76 FIS pont), ezzel megelőzte a szám 2021-es világbajnokát és kétszeres világkupa futamgyőztest, a norvég Sebastian Foss-Solevaagot. Kíváncsian várjuk a 4. napon mit tesz le az asztalra, mert ugye három a magyar igazság és egy a ráadás.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.