22 év után ismét nemzetközi síroller versenyt rendezett a Magyar Sí Szövetség. A magyarok mellett a legjobb kazah és moldáv sportolók is rajthoz álltak a Palóc Ringen megrendezett sprint számban. A verseny jó hangulatban, színvonalas, profi szervezés mellett zajlott; a nemzetközi technikai delegált kiemelte, hogy szövetségünk egy Világkupa futam megrendezésére is vállalkozhat. 

„Sikerült ismét bebizonyítanunk, hogy a magyarok tudnak nemzetközi versenyt rendezni ebben a sportágban is, ismét visszakerülhetünk a nemzetközi vérkeringésbe. Bízunk benne, hogy a jövőben valóban eljutunk arra a szintre, hogy világkupát rendezzünk és a legjobbak találkozzanak Magyarországon. Köszönet illeti Szőcs Emőke északi szakágvezetőt és szövetségi kapitányt, akinek vezetésével a szervező csapat megvalósította a rendezvényt.” – nyilatkozta Petrahn Barbara főtitkár.

A YOG aspiránsok számára ez a FIS síroller verseny is egy fontos állomás, jó lehetőség a FIS pontok javítására annak érdekében, hogy a YOG-ra a maximális kvótát megszerezhessék fiataljaink. A verseny keretein belül az amatőr indulók is próbára tehették tudásukat a számukra megrendezett futamokon. 

Holnap további versenyekkel folytatjuk!  

Eredmények a FIS honlapjáról letölthetők.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.