Bozóki Laura és Szőllős Dániel a Kazahsztánban rendezett Ifjúsági és Junior Biatlon Világbajnokság sprint számában is helytálltak. 

Pónya Sára, kísérő-edző értékelte junior válogatott biatlonosaink teljesítményét.

" Laura 68. helyen végzett az ifjúsági női mezőnyben a 78 indulóból, míg Dani 82. lett az ifjúsági férfi mezőnyben a 98 induló közül. Véleményem szerint mindketten szépen teljesítették a korosztályos világbajnokság sprint versenyszámát is. A sífutás része mindkettejüknek nagyon jól ment. Lövészet tekintetében Laura lövéseinek szórása, az 5 lövőhiba ellenére is teljesen egyben volt, egy szűk csoportban, majd ezután állva 1 lövőhibával zárta a szezon utolsó megmérettetését. A verseny után átbeszéltük a lövészetet, amelyből a tanulságot levonva a jövőben még sikeresebb lehet. Laura lövőideje ismét kiemelkedő lett.

Dani 2 fekvő lövőhibával kezdett, majd 3 hibát vétett az álló lövészetében. Az időjárási körülményeket figyelembe véve a fiatalok lövészete teljesen rendben volt. A szél sajnos már napok óta nehezítette az edzéseinket, de igyekeztünk minden általunk ismert praktikát bevetni ellene. Még tanulják, hogy a változó időjárási viszonyok között, versenyhelyzetben is merjenek állítani a fegyver irányzékán, illetve folyamatosan tanulnak bele a nemzetközi mezőnyben való versenyzésbe is. Ez egy egészen hosszú folyamat, minden verseny más és más, de pontosan ezért lehet minden egyes versenyből tanulni, amely által a jövőben csak jobbá válhatnak.

Szintén egy folyamat az is, hogy plusz 4 kg-al a hátukon kell versenyezniük helyszínenként általában egy egyéni versenyszámot (10km/12,5km/15km), egy sprint versenyszámot (6km/7,5km/10km), és van, amikor a Single Mix Váltó versenyszámban is elindulnak, ami 2x3km legalább.

Ez a verseny volt a 18. biatlon versenyük ebben szezonban. Nagyon ügyesen, összeszedetten teljesítették a világbajnokság mindkét versenyszámát, büszke vagyok rájuk!"

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.