Az előzetes tervekkel ellentétben csütörtökön szlalomban versenyeztek a sízők az ausztriai St. Lambrechtben, a Magyar Alpesi Síbajnokságon. A versenyszámok cseréje elsősorban az időjárási viszonyok miatt történt. Szepesi Bertold szövetségi kapitány tudósított az Országos Bajnokság mai ifi és felnőtt versenye után.

„Izgalmas és jó versenyt hozott a mai nap, de az időjárás kicsit ellenünk fordult. Az előző három napon ideális időjárási feltételek között rendeztük meg a versenyeket, nem volt erős napsütés -5 fok körüli hőmérséklettel, a pálya kompakt volt, néhol jeges. A szerdai csapatverseny nagyon jó hangulatban zajlott, mindenki nagyon élvezte.

Mára elromlott az időjárás, bejöttek a felhők, éjjel nem fagyott ki pálya. Ráadásul reggelre 1-1,5 cm hó esett, ami nem sok, viszont nagyon puha lett a pálya.

A férfiaknál Kékesi Márton a rutinjára támaszkodva megszerezte a 18. bajnoki címét. Az első futamát megnyerte, és a második futamban nagyon taktikusan sízett. Hozmann Rudolf hozta a szezon második felében kialakult jó formáját, és becsúszott a második helyre. Úry Bálint elrontotta az első futamot. A harmadik helyezést Nagy Bence szerezte meg.

Az ifik versenye is nagyon izgalmasan alakult. Hozmann Rudi kiesett, így Úry Bálint lett az ifi magyar bajnok, ott is olyan remek versengésre lehetett volna számítani köztük, mint Rudi és Marci között a felnőtteknél.

A nőknél az egész szezont tekintve Hozmann Szonja sokat javított a pontjain, nagyon jó formában van, és ezt sikerült megmutatnia, miután legyőzte a papírforma szerint esélyesebb Tóth Zitát. Aztán Zita hozta az ifjúsági aranyat. A felnőtteknél a harmadik helyezést Majtényi Hanna szerezte meg.”

Folytatás pénteken óriás-műlesiklással.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.