Utánpótláskorú alpesi sízőink egyre több nemzetközi sikert könyvelhetnek el. Ennek apropóján készült interjú Szepesi Bertold szövetségi kapitánnyal.

Jól vették az akadályokat a magyar utánpótláskorú alpesi sízők a nemzetközi porondon: a junior-vb-n, téli EYOF-on és felnőtt-világbajnokságon és a FIS versenyeken is emlékezetes pillanatokat szereztek.

„Kezd felnőni egy olyan generáció, amelynek a korábbiakhoz képest sokkal jobb lehetőségei vannak a tanulásra, akár az edzők tudását, akár a helyszínek – mint például Ausztria vagy Franciaország – minőségét vesszük alapul – nyilatkozta a szövetségi kapitány, Szepesi Botond. – A húszéves Tóth Zitát már ifiként is olyan pontszámokat és világranglista-helyezéseket ért el, amik kiemelkedőek voltak, közvetlenül utána érkezett az egyaránt tizenkilenc esztendős Úry Bálint és Trunk Tomi – ez volt az a generáció, amely kimondottan korán berobbant.”

Fiataljainknak eddig több komoly nemzetközi sikerük volt, és ennek köszönhetően a világranglistán is előkelő helyezésekig jutottak.

„Zita decemberben először jutott a felnőttek legjobb száz versenyzője közé, idén pedig Bálint is javított az eddigi legjobb világranglista-pontjain; előbbi már bemutatkozhatott világkupán, utóbbi közel áll hozzá, hogy kvalifikálja magát. Januárban – érthető módon – Bányai Ati” lopta el a show-t” a junior-vb-dobogós helyezésekkel és a téli EYOF-győzelemmel, az elmúlt napok pedig a felnőtt-világbajnokságról szóltak. Franciaországban is megmutatták a tudásukat a magyar versenyzők, a főversenyekben sosem volt még ennyi indulónk, amiből a fiatalok is masszívan kivették a részüket.”

A teljes interjú az utanpotlas.hu-n olvasható.

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.