Az ausztriai Eisenerz-i Erzberg Arena létesítményeit tekintette meg Petrahn Barbara főtitkár és Bereczki Brigitta, az északi szakág vezetője. A vendéglátókkal a lehetséges együttműködésről tárgyaltak.

A jövőben edzőtáboroknak és nemzetközi versenyeknek is színtere lehet a népszerű osztrák sportcentrum. Sportvezetőink a napokban helyszíni bejáráson és megbeszélésen vettek részt vendéglátóikkal. Az a terv, hogy mindhárom északi sportág magyar képviselőinek lehetőséget teremtsenek versenyzésre, edzésekre.

Az északi sísportok fejlesztő központjában a legkorszerűbb létesítmények szolgálják a sportolók fejlődését. Ilyen például az a síugró sánc, amely jelenleg Ausztria egyik büszkesége. A legmodernebb létesítmények közé sorolható. A biatlon és sífutás sportágak még nem annyira erősek ebben a centrumban, de a szakvezetők igyekeznek megteremteni a feltételeit a gyerekek fejlesztésének. Bentlakásos iskola működik, ahova Ausztria összes régiójából járnak ide gyerekek, összesen 50 fő, akik délelőtt iskolában tanulnak, míg délután edzéseken vesznek részt.

Bereczki Brigitta szakágvezető beszámolt a tapasztalatokról:

„Azzal a céllal érkeztünk, hogy felmérjük, tudunk-e edzőtábort szervezni, valamint FIS sífutóversenyt rendezni ebben a komplexumban. Ha nincs elegendő és megfelelő minőségű havunk Magyarországon, akkor egy-egy bajnokságot, tesztversenyt is ki lehetne vinni ide. Arra is nyílhat lehetőség, hogy sífutóknak, síugróknak, biatlonosoknak közös, 10 napos edzőtábort rendezzünk. Továbbá egy nyári és egy téli edzőtábort az utánpótlásnak.

Korszerű géppark és irodaház, valamint egy bentlakásos iskola áll rendelkezésre, de a komplexum vaxoló helyisége, sítárolói és síelőkészítői is nagyon modernek.

Az Erzberg Arena létesítményeit egy több milliárdos projekt keretében hozták létre, melynek bentlakásos iskolájában középszintű oktatás folyik, és az osztrák síszövetség kiválasztása alapján kerülhetnek be a gyerekek a képzésbe. Az iskolás évek alatt teljes ellátást kapnak, a szülőknek nem kerül semmibe. Összességében úgy találtuk, hogy az infrastruktúra kitűnő, leginkább a szakszemélyzet biztosítása a kérdéses. Ennek megoldására a helyi klubbal kell felvennünk a kapcsolatot.”

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.